Türkiye'de konut yatırımı

Vip İnşaat A.Ş olarak sizlere bu makalemizde Türkiye konut yatırımında üst sıralarda bulunan üç şehrimiz hakkında bilgi vermek istiyoruz. Konut yatırımı Ülkemizde hem yerli alıcı ve yatırımcı ile hem de yabancı alıcı ve yatırımcı için devamlı cazibeli bir yatırım aracı olarak sürdüğünü Tüik’ten aldığımız verilerle görmekteyiz. Özellikle 2019 yılında Türkiye’de toplam 1 milyon 348 bin 729 konut satışı gerçekleştiğini ve yabancı uyruklu alıcı ve yatırımcılara yapılan satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre 45.483 konut ile %14.7’lik bir artış gözlenmesi bunun en önemli göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Şimdi sizlere konut satışında en gözde şehirlerden İstanbul, Bursa ve Yalova’da hem yerli hem de yabancı taleplerin nedenlerini daha yakından bakma fırsatı sunalım.

Genel olarak bu üç şehrimizi ele aldığımızda pek çok ortak yanının olduğunu görüyoruz. Bu şehirler doğal güzellikleri yanında ulaşım ağlarının gelişmiş olması ve yüksek yaşam standartları sahip olduklarını görüyoruz. Bu durumda yerli alıcı ve yatırımcıyla beraber yabancı alıcı ve yatırımcının da ilk uğrak adresi olmalarını sağlamıştır. Bu şehirleri sırasıyla inceleyelim.

1: Kültür Başkenti: İstanbul

Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan İstanbul, doğası, kültürel ve tarihsel zenginliği ile yalnızca Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın da önde gelen şehri olmuştur. Yerli ve yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği bu şehir, yaşam kalitesi ve özellikle de ticari hayatın canlılığı sayesinde en önemli tercih nedenlerinin başınd gelmektedir.

2: Yılın En İyi Şehri: Bursa

Türkiye’nin dördüncü büyük şehri Bursa, konut alımında yıllık oranda büyük artışlar göstermektedir. 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine girmesiyle de turizm profili yeniden zirvelere yükselmiştir. Kervansarayları, hanları, tarihi köylerinin yanı sıra Uludağ Kayak Merkeziyle kış ve doğa sporları merkezi haline gelmiş doğal güzellikleri ve fiyat uygunluğu sayesinde Ülkemizdeki birçok şehrin önüne geçmesini sağlamıştır. Şehir yıl içinde binlerce yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır.

3: Termal Şehir: Yalova

Bursa'ya yakın konumda bulunan Yalova, emlak piyasasında son zamanlarda hareketlenmeye başlayan illerden biridir. Konut almak isteyen yatırımcılar için ise metrekare başına düşen ucuz fiyatlarıyla oldukça avantajlıdır. Konumu sayesinde rahat ve sakin bir yaşam tarzı sunan Yalova, İstanbul'a sadece bir saat uzaklıktadır.

Mesaj, mail ya da telefon aracılığıyla hemen bize ulaşabilirsiniz. Ayrıca üç şehrimizdeki projelerimiz hakkında bilgi almak isterseniz sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca sayfamızda bulunan WHATSAPP canlı hesabımıza bilgi bırakabilirsiniz.